Lumit As

Eldre

Voksenvisjon: 41 til 60 år

Fra begynnelsen til midten av 40-tallet, kan mange voksne begynne å få problemer med å se tydelig på avstand, spesielt når de leser og arbeider på datamaskinen. Dette er blant de vanligste problemene voksne utvikler mellom 41 og 60 år. Denne vanlige endringen i øyets fokuseringsevne, kalt presbyopi, vil fortsette å utvikle seg over tid.

I utgangspunktet må du kanskje holde lesemateriell lenger unna for å se dem tydelig. Eller du må kanskje fjerne brillene dine for å se bedre nært. Utskrift i avisen eller på en restaurantmeny kan virke uklar, spesielt under svak belysning.

 

 

Behov for mer lys

Akkurat som kroppen din, endrer øynene og synet over tid. De oppgaver vi før gjorde i dårlig lys begynner nå å bli vanskelig. For å bedre kontrasten og ting mer synlig, trenger vi mer lys.

Problemer med blending. Ved kjøring kan du legge merke til ytterligere blending fra biler om natten eller sol som reflekterer vindruter eller fortau i løpet av dagen. Endringer i linsene dine i øynene fører til at lyset kommer inn i øynene for å være spredt i stedet for fokusert nettopp på netthinnen. Dette skaper mer blending.

Endringer i fargeoppfattelsen. Det normalt klare objektivet som ligger i øyet ditt, kan begynne å misfarges. Dette gjør det vanskeligere å se og skille mellom visse farger.

Oppgrader belysningen og avskjerming av blendende lys

Lumit har lang erfaring med å tilpasse belysning for eldre og svaksynte. Dette gjelder både god avskjeming av sollyset som slippes inn gjennom vinduene, og å heve den generelle allmennbelysning i huset. Ta kontakt for en uforpliktende befaring.