Finnes slags alternativ finnes til downlights?

Finnes slags alternativ finnes til downlights?

Epsilon P50Skal du bygge nytt hus i dag, eller renovere et eldre hus, vil nok din elektriker anbefale deg downlights som belysning. Er dette den beste belysningen eller finnes det andre alternativer? Vi har jobbet med belysning for eldre og svaksynte i snart 15 år, og har sett mange løsninger. Vår erfaring tilsier at downlights oftest gir for ujevn belysning og ofte blender i spesielle situasjoner.

Hvis du har små barn, leker disse ofte på gulvet. De er mye lavere og vil derfor se rett inn i lyssøylen som kommer fra lyskildene, dette er ubehagelig. Siden downlights for det meste gir rettet lys, vil man også lett skygge for det man holder på med. Skal du stelle barnet på badet, vil også barne også ofte ligge å se rett opp i lyskildene. I mange situasjoner fungerer ikke downlights alene som allmennbelysning. Vi har hjulpet mange med å prosjektere løsninger der lyskilder blir plassert der de hører hjemme. Det er vesentlig at lamper blir plassert på rett plass og i rett høyde hvis man skal få en optimal løsning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *