Human Centric Lighting

Human Centric Lighting

Human Centric Lighting (menneskeorientert belysning) kan justere menneskers døgnrytme og gi mer motivasjon, velvære og produktivitet

Lys har stor innvirkning på oss mennesker. Vi trenger det ikke bare for å se. Lyset stimulerer oss og påvirker humør og aktivitetsnivå. Våre fysiologiske reaksjoner på lys avhenger av lysets egenskaper – fargespektrum, intensitet og tid. Derfor vil karakteristikken til det kunstige lyset i omgivelsene våre ha stor betydning siden vi tilbringer mye tid innendørs. Human Centric Lighting-løsninger kan støtte menneskets døgnrytme, forbedre konsentrasjonen, forhindre søvnforstyrrelser og gi bedre velvære.

Denne nye bruken av lyset er mulig takket være ny kunnskap om de biologiske effektene av lys, og ved hjelp av ny belysningsteknologi. Etter innføringen av LED, som betyr lysdioder eller Light Emitting Diodes, kan man nå fremstille et såkalt «tuneable white»-lys på en energieffektiv måte, og som er enkel å kontrollere med nye, avanserte kontrollsystemer. Smarte, sammenkoblede belysningssystemer har uendelige muligheter og stadig bedre brukerkontroll.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.